Descarca varianta PDF

1. Scopul general, aplicabilitate
Vanzarea si livrarea obiectului Garden Cube se va face exclusiv in baza CONDITIILOR GENERALE DE VANZARE care trebuie acceptate si semnate de catre cumparator la plasarea comenzii sau la semnarea contractului de vanzare-cumparare. Aceste conditii se aplica la toate tranzactiile. Modificarea partiala a acestor conditii nu va fi valida decat cu acceptul scris al furnizorului, Muresan A. Radu P.F.A.

2. Descrierea bunurilor, documentele de ofertare si dreptul de proprietate
Obiectul prezentat sub forma de imagine in brosuri, pliante, spoturi publicitare si website nu trebuie sa constituie garantia ca obiectul livrat va fi intocmai cu prezentarea. Obiectele livrate pot suferi modificari in functie de optiunile alese de cumparator si de materialele folosite. Cumparatorul accepta faptul ca pot exista diferente de culoare sau textura si nu are dreptul sa refuze obiectul pentru aceste motive.
Pretul prezentat in aceste materiale publicitare poate suferi modificari si nu reprezinta o oferta de pret contractuala. Furnizorul Muresan A. Radu P.F.A. isi pastreaza dreptul de autor si de proprietate intelectuala asupra bunurilor vandute, asupra numelui si siglei pe timp nedeterminat. Aici sunt incluse si ofertele, desenele si simularile facute cu ajutorul unui software informatic.

3. Conditiile de plata, livrare, cedarea responsabilitatii si transport
Pretul convenit la plasarea comenzii se plateste de cumparator la termenul prevazut in comanda. Plata se realizeaza in numerar, virament bancar in contul furnizorului sau cu instrumente de plata legale. Pretul include montajul dar nu include transportul.
Locul de livrare si instalare a obiectului se decide in momentul incheierii comenzii si nu poate fi modificat ulterior decat cu acceptul furnizorului si implica recalcularea cheltuielilor de trasnsport.
Data livrarii nu este o data exacta ci este un interval de timp. In interiorul intervalului agreeat cu cumparatorul se va face livrarea si montajul bunurilor. Starea vremii (ploaie, ninsoare, vant puternic, caldura excesiva, frig excesiv, etc) poate mari intervalul de livrare si montaj stabilit.
Starea vremii este un factor independent de vointa furnizorului si acesta nu este responsabil pentru marirea intervalului de livrare si montaj si nu i se pot cere penalitati.
La data convenita ca incepere a intervalului de timp in care se va face livrarea si montajul, numita si termenul de livrare, cumparatorul are obligatia sa se prezinte la adresa agreata ca fiind locul de montaj si sa receptioneze bunurile comandate.
Transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor vandute se realizeaza in momentul platii integrale a pretului iar riscul se transfera de la furnizor la cumparator in momentul livrarii si receptionarii bunurilor sau in momentul implinirii termenului de livrare daca cumparatorul nu-si indeplineste obligatia de a receptiona bunurile.
Paza si protectia bunurilor comandate revine in sarcina cumparatorului la implinirea termenului de livrare.
Deasemena daca la implinirea termenului de livrare cumparatorul nu-si indeplineste obligatia de a receptiona bunurile la adresa de montaj si acestea raman in depozitul furnizorului, acesta este indreptatit sa ceara costuri de depozitare de 2% pe luna din valoarea totala a bunurilor.
In situatia in care din motive independente de vointa furnizorului livrarea nu se poate face la termenul stabilit, cumparatorul va fi informat imediat si se va stabili de comun acord alt termen de livrare.
Furnizorul nu este responsabil pentru aceste intarzieri si nu i se pot imputa daune-interese.
In situatia in care onorarea comenzii devine imposibila din cauze neimputabile furnizorului, comanda se anuleaza iar cumparatorului i se vor restitui sumele achitate partial sau total, dupa caz.
Cauze acceptate ca fiind neimputabile furnizorului: rupturi de stoc sau intreruperi de productie a elementelor constitutive a obiectului final, intarzieri a transportatorilor angajati in livrarea produselor, greve, embargouri, cauze de forta majora.
Costurile de transport nu sunt incluse in pret, acestea facand obiectul unei oferte separate.
Costul de transport este calculat pentru conditii normale de acces rutier catre adresa de montaj: strazi si drumuri pe care este posibila circulatia autovehiculelor. Cumparatorul trebuie sa informeze furnizorul in cazul in care montajul se face intr-o zona greu accesibila sau indepartata de infrastructura rutiera si este necesar transportul alternativ cu ajutorul persoanelor sau animalelor.

4. Instalarea si folosirea obiectului „Garden Cube”.
Obiectul se poate instala in doua variante: cu intrare in stanga sau in dreapta. Cumparatorul trebuie sa aleaga varianta in momentul plasarii comenzii. Aceasta nu poate fi modificata ulterior.
Cumparatorul este responsabil pentru alegerea locului de instalare. Pentru asamblarea obiectului este necesar un spatiu de acces imprejur de minimum 60 cm. Cumparatorul este responsabil de supravegherea locului de amplasare in timpul noptii sau a zilelor cand nu se lucreaza. Cumparatorul are obligatia de a indica conditiile locului de amplasare. Obiectul nu se poate instala pe terenuri mlastinoase sau nisipoase. Pentru o panta mai mare de 3% a terenului cumparatorul trebuie sa ceara in prealabil o cotatie pentru realizarea montajului. Deasemenea trebuie evitata amplasarea obiectului deasupra cablurilor sau conductelor subterane. Cumparatorul are obligatia de a informa furnizorul despre urmatoarele aspecte:
Camionul care transporta bunurile se poate parca in proximitatea locului de asamblare?
Exista o sursa de curent electric in proximitate?
Exista o sursa de apa in proximitate?
Echipa are acces la un grup sanitar?
Care este intervalul orar in care echipa poate lucra?
In cazul in care s-a optat pentru chiuveta si WC, furnizorul va face lucrarile de montaj interior ale acestora, insa revine in sarcina cumparatorului sa contracteze un instalator autorizat pentru bransamente.
Obiectul este echipat cu o instalatie electrica de baza, care se poate conecta la o sursa de curent existenta.
Obiectul se va utiliza pentru activitati de recreere, relaxare, activitati domestice cum ar fi gatitul sau servitul mesei, activitati de birou sau alte utilizari firesti care se pot desfasura in siguranta.
In interior nu se vor desfasura activitati sportive, nu se vor depozita produse grele (furnizorul poate informa cumparatorul despre sarcina maxima permisa), nu se va aprinde focul. Nu se vor monta aparate electrice puternice sau de alta natura susceptibile sa genereze incendiu, cum ar fi radiatoare electrice cu o putere de peste 2500W sau seminee cu lemn cu focar deschis. Sursa de incalzire recomandata este radiatorul electric cu termostat reglabil cu o putere de maximum 2000W.
Nu se vor monta obiecte pe acoperis si nici nu se va construi un etaj. Nu se vor perfora peretii.
Cumparatorul trebuie sa se informeze si sa clarifice cu furnizorul orice neintelegere asupra utlilizarii previzibile a obiectului.
Este indicat ca obiectul sa nu fie amplasat sub copaci sau sub alte constructii susceptibile sa-i afecteze functionalitatea si rezistenta.
Este recomandat ca partile din lemn din exterior, expuse radiatiilor solare si intemperiilor sa se trateze cu ulei sau cu lac protector cel putin odata la doi ani.

5. Garantia
Garantia obiectului Garden Cube cumparat este de un an, exceptie facand bunurile din echiparea obiectului care beneficiaza de o garantie extinsa din partea producatorului original. Garantia se acorda pentru vicii ascunse care nu au fost remarcate la receptionarea finala cu conditia notificarii intr-un termen de 7 zile de la constatarea deficientei. Garantia se acorda cu conditia respectari instructiunilor de folosire si intretinere a produselor. Nu se vor demonta elementele constitutive ale obiectului de catre cumparator, cu exceptia autorizatiei furnizorului, acest lucru aducand dupa sine anularea garantiei. Garantia nu se aplica pentru cauze exterioare, cum ar fi cutremure, inundatii, incendii, vandalism.
In eventualitatea in care se constata ca deficienta unui produs nu constituie un viciu ascuns ci este datorata unei utilizari necorespunzatoare, cumparatorul datoreaza cheltuieli de deplsare si constatare furnizorului. Garantia furnizorului consta in remedierea sau inlocuirea produselor intr-un termen de 60 zile de la constatare. Furnizorul nu datoreaza in nici o situatie despagubiri pentru eventuale prejudicii cauzate de produsele cu vicii.
Informatii suplimentare priviind garantia:
Bateriile de chiuveta beneficiaza de garantia originala de 5 ani a producatorului, iar garantia se acorda direct de catre producator, fara intermediul furnizorului.
Obiectele sanitare beneficiaza de garantia originala de 10 ani a producatorului, iar garantia se acorda direct de catre producator, fara intermediul furnizorului.
Corpurile de iluminat si lampile LED beneficaza de garantia originala de 2 ani a producatorului, iar garantia se acorda direct de catre distribuitor, fara intermediul furnizorului.
Usile si ferestrele beneficiaza de garantia originala de 2 ani a producatorului iar garantia se acorda direct fara intermediul furnizorului.
Se considera defect si va fi remediat intr-un termen rezonabil orice situatie care impiedica derularea activitatii in interiorul obiectului, cum ar fi:
-scurgeri de apa din tavan
-infiltrari de apa din exterior in pereti
-desprinderea componentelor de structura
-inchiderea sau deschiderea defectuoasa a usilor si ferestrelor
-nefunctionarea sau functionarea defectuoasa a sistemului de iluminat
Obiectul este construit din lemn care este un material natural si sufera modificari de culoare si forma de-a lungul timpului. Acest lucru ii confera mai multa frumusete si o integrare totala in ambient. De aceea nu se considera defect urmatoarele aspecte:
-decolorarea lemnului sau materialului de placare de pe fatade
-strambarea sau fisurarea lemnului
-crapaturile fine ale placarii cu gips-carton, care pot aparea pe peretii interiori
-scartaitul podelei

6. Dispozitii finale
Contractul de vanzare-cumparare nu poate fi denuntat unilateral de catre cumparator decat in primele 3 zile de la semnare. In aceasta situatie furnizorul va restitui avansul platit mai putin comisioanele bancare daca este cazul.
Dupa expirarea celor 3 zile, incepe procesul de aprovizionare cu materiale a furnizorului si in consecinta anularea este posibila cu retinerea unui procent de 30% din valoarea totala. Dupa 10 zile de la plasarea comenzii anularea nu mai este posibila si cumparatorul datoreaza suma integrala.
Deasemenea daca din diferite motive cumparatorul nu mai doreste instalarea unei optiuni comandate, aceasta nu se poate deduce din pretul total.
Orice neintelegere care nu a putut fi rezolvata pe care amiabila se va solutiona de catre instanta de judecata competenta material in a carei raza teritoriala se afla sediul furnizorului Muresan A. Radu P.F.A.
Cumparatorul a citit, inteles si acceptat prin semnare dispozitiile CONDITIILOR GENERALE DE VANZARE.

Descarca varianta PDF